Hopp over innholdet
« Hjem

Droner

En konferanse i Bodø har for første gang samlet Norges viktigste miljøer innen forskning og næring og de ansvarlige myndigheter til diskusjon om droner i nord og mulighetene for et nasjonalt løft.

11. mar 2015

Droner over Lærdal

23. jan 2014

Dronene over Lærdal viser at vi må ta debatten om hvem luftrommet skal åpnes for.

Les hele saken her »

Politiet bør vurdere droner

20. mai 2013

Droner gjør det raskere, enklere og billigere for politiet å få en observasjonsplattform opp i lufta. Slik teknologi bør med når Stortinget nå diskuterer terrorberedskap.

Les hele saken her »

Droner tar av

29. jan 2013

Du kan ha den i lomma, den veier 16 gram, er utstyrt med tre kameraer, har autopilot med fullt GPS-system, samt en aksjonsradius på opptil 1000 meter.

Les hele saken her »

Med økende aktivitet i Arktis er det viktig å bedre norsk miljøovervåkning og redningsberedskap i nord. Droner kan være en del av løsningen, og gi høye gevinster og lav risiko, viser en ny rapport fra Teknologirådet.

14. okt 2014

Droner: reddende engler i Arktis?

11. okt 2013

– Droner kan gjennomsøke store havområder i dårlig vær uten å sette menneskeliv i fare, og er godt egnet for søk og redning i Arktis, sier prosjektleder Åke Refsdal Moe i Teknologirådet.

Les hele saken her »

Terrorberedskap: droner må vurderes

30. apr 2013

Den teknologiske utviklingen og digitaliseringen av samfunnet har endret premissene for beredskapsarbeidet og bør endre politiets metoder og organisering fremover.

Les hele saken her »

Droner til observasjon i nødsituasjoner kan bli et viktig supplement til politihelikopteret, og gi bedre beredskap. Men klare grenser må til for å unngå en flyvende storebror som ser alt. Det er blant konklusjonene i en ny rapport fra Teknologirådet.

25. apr 2014

Saken forklart: Sivile droner tar av

16. jun 2013

Den raske utviklingen skaper store muligheter, men også flere utfordringer.

Les hele saken her »

Hvem ser best – øynene på bakken eller i lufta?

11. mar 2013

Bør droner tas i bruk i søk- og redningsaksjoner i Norge, eller er det øynene på bakken som ser best?

Les hele saken her »