Hopp over innholdet

Teknoetikk på Cinemateket: The Social Network og samtale om Facebooks makt

Artikkelen tilhører , postet 11. okt 2017

Ingvild Østraat
KONTAKTPERSON:

Ingvild Østraat

26. oktober kan du se filmen om Facebooks begynnelse og høre en samtale om hvor mye makt Facebook har fått.

«Du får ikke 500 millioner venner uten å få noen uvenner med på kjøpet», sto det på plakaten da The Social Network kom i 2010. Nå har Facebook 2 milliarder medlemmer og enda flere fiender.

Filmen «The Social Network» viser den kontroversielle starten på en av verdens mektigste samfunnsaktører. Den er regissert av David Fincher med manus av Aaron Sorkin. Filmen ble nominert til åtte Oscar.

Før filmen har Teknologirådets direktør Tore Tennøe og førsteamanuensis Bente Kalsnes ved Institutt for journalistikk og mediefag på HiOA en samtale om Facebooks makt. Fra å være et nettverk for studenter på Harvard i 2003, har Facebook vokst til et av verdens største selskaper, og har blitt en mektig aktør innen nyhetsformidling, annonsemarkedet, politisk påvirkning og utvikling av kunstig intelligens.

Filmvisningen er en del av serien Teknoetikk, som er et samarbeid mellom Teknologirådet, De nasjonale forskningsetiske komiteene og Cinemateket.

Her kan du kjøpe billett.

 

Les også:

Bildet i toppen er et pressebilde fra Facebook som viser innsiden av selskapets hovedkvarter.

LES OGSÅ

Åpent møte: Er mobile selvtester et problem?

Mobil helseteknologi kan forbedre og avlaste helsevesenet, men kan også føre til overdiagnostisering og kostnadsvekst. Åpent møte med legene Andreas Saxlund Pahle og Henrik Vogt 11. oktober.

Les hele saken »

Åpent møte om Ruters førerløse busser

Den 12. oktober kan du høre mer om hvordan det blir å sitte på med en sjåførløs buss i Oslos gater, og hvordan bussene vil fungere. MØTET ER FULLTEGNET.

Les hele saken »

Åpent møte om Uber og arbeidsgiveres ansvar i delingsøkonomien

Er Uber-sjåfører ansatt hos selskapet eller bare «mikroentreprenører»? Hør mer om det 27. september.

Les hele saken »