Hopp over innholdet

Personverndagen 2018: teknotrender og outsourcing av IT-tjenester

Artikkelen tilhører Den nye velferdsstaten, postet 20. des 2017

Joakim Valevatn
KONTAKTPERSON:

Joakim Valevatn

30. januar markerer Teknologirådet og Datatilsynet personverndagen med frokostseminar og lansering av ny rapport. Arrangementet er dessverre fulltegnet, men blir mulig å følge på nett.

Førerløse biler og ansiktsgjenkjenning kan gjøre det vanskelig å ferdes anonymt. Samtidig er blokkjeden en teknologi som sies å gi brukeren bedre kontroll over sine data – kan det bidra til å styrke personvernet?

2017 ble et år hvor flere saker, som den såkalte Helse Sør-Øst-saken, Nødnettsaken og skandalen i Sverige, rettet søkelyset mot temaet utkontraktering av IT-tjenester. Hvordan blir våre personopplysninger tatt vare på, og hvem kan vi egentlig stole på?

Det er sjette året Datatilsynet og Teknologirådet markerer den internasjonale personverndagen med seminar, ny rapport og personverndebatt.

Tid: Tirsdag 30. januar kl. 09:00–11:00, kaffe og frokost fra kl. 08:30
Sted: Litteraturhuset, Wergeland-salen (1.etg), Wergelandsveien 29, Oslo
Påmelding: Arrangementet er nå dessverre fulltegnet. Men møtet vil bli overført direkte på våre nettsider, og lenken legges åpent ut for alle interesserte samme dag.

Program

  • Innlegg av Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet, og direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.
  • Paneldebatt og spørsmål fra salen

Paneldeltakere:

  • Jan Tore Sanner, Kommunal- og moderniseringsminister
  • Roger Schjerva, IKT-Norge
  • Berit Svendsen, Telenor
  • Bjørn Erik Thon, Datatilsynet

LES OGSÅ

Nytt prosjekt: Demokrati, teknologi og ytringsfrihet

Sosiale medier, falske nyheter og persontilpassing av informasjon kan gi grunnlag for ekkokamre og polarisering. Er det norske demokratiet under press?

Les hele saken »

Rapport: Dette er trendene for personvernet i 2018

Teknologirådet la på personverndagen frem tre teknologitrender som vil få stor innvirkning på personvernet: emosjonell overvåkning, selvkjørende biler og blokkjeden.

Les hele saken »

Rapport: Teknotrender for Stortinget i 2018

Kunstig intelligens, selvkjørende biler, solrevolusjonen, genredigering og blokkjeden sto på programmet da Teknologirådet presenterte viktige teknologitrender for 2018 på Stortinget.

Les hele saken »