I dag har de fleste norske hjem ett eller flere smarthus-produkter: Robotstøvsugere, smarte billadere, tilkoblede dørklokker og app-styrte varmeovner. Slike produkter gjør hverdagen lettere og mer komfortabel, men kan også innebære risiko for sikkerhet og personvern.

Teknologirådet har utarbeidet tre scenarioer for fremtidens smarthus. De tar for seg hvordan teknologien kan utvikle seg, og ulike måter vi kan håndtere risiko. Dette handler blant annet om hvor stort ansvar innbyggere selv skal ta for egen sikkerhet, og hvordan teknologi i helse og eldreomsorg kan brukes på en trygg måte i hjemmene.

Med utgangspunkt i disse scenarioene inviterer vi til en workshop, hvor vi fremdeles har noen ledige plasser. Formålet er å få innspill som vi kan ta med videre til norske politikere.

Vi ønsker å samle et bredt spekter av deltakere, blant annet fra teknologibransjen, offentlige virksomheter og forskning, men også representanter for «folk flest» uten særskilt kompetanse.

Om arrangementet:

  • Sted: Litteraturhuset i Oslo
  • Dato: 30. november
  • Tidspunkt: kl. 09:00-12:00

Send en e-post til joakim@teknologiradet.no dersom du kunne tenke deg å delta.

Skriv i e-posten om du ønsker å delta på vegne av arbeidsgiver eller som innbygger. Det kreves ingen spesialkompetanse for å være med!

Innbyggere får et gavekort som takk for bruk av tiden.

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrevet vårt får du med deg det siste innen teknologiutvikling