Teknologirådet inviterer til åpent møte om ansiktsgjenkjenning. Ansiktsgjenkjenning er en sikker, billig og effektiv måte å identifisere mennesker på. Ansiktet erstatter passord, brukes for betaling, ved adgangskontroll og i sikkerhetsarbeid.

Med kunstig intelligens blir kapasiteten for løpende ansiktsgjenkjenning på offentlige steder mye større. Overvåkning og identifisering kan gjøres på avstand og uten samtykke. I mange kinesiske byer er det nå vanskelig å ferdes anonymt.

Personvernforordningen GDPR tillater bruk på visse vilkår, som «viktig allmenn interesse» eller ved «uttrykkelig samtykke». For eksempel har svensk politi fått grønt lys for å bruke ansiktsgjenkjenning for å identifisere personer fra et register med 50 000 bilder. Bør Norge vurdere å gjøre som tekno-hovedstaden San Francisco, og innføre et forbud?

Tid: torsdag 5. mars kl. 12-13, kaffe og sandwich fra kl.1145
Sted: Teknologirådets lokaler i Oslo, Kongens gate 14
Påmelding: møtet er dessverre fulltegnet

Program

  • «Ansiktsgjenkjenning, kunstig intelligens og personvern», ved Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet. Teknologirådet har nettopp kommet med en ny rapport om ansiktsgjenkjenning og personvern.
  • «Smil og betal», ved Einar-Andre Riveland Bydal, DnB NewTechLab og Yngvar Ugland, forbrukerteknolog i DNB
  • «Et viktig verktøy for politiet?», Inger Marie Sunde, professor ved Politihøgskolen

Aktualitet

  • EU-kommisjonen har nettopp lansert sin plan for kunstig intelligens, og ønsker spesielt debatt om ansiktsgjenkjenning. Regjeringens strategi for kunstig intelligens i Norge tar også opp temaet.
  • Politiet i England og Sverige har tatt i bruk ansiktsgjenkjenning i det offentlige rom
  • Heathrow-flyplassen har startet et prøveprosjekt med ansiktsgjenkjenning

Påmelding

Møtet er nå dessverre fulltegnet.

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrevet vårt får du med deg det siste innen teknologiutvikling