Mandag 12. august
13.00-13.45: Derfor trenger vi norske språkmodeller for norsk AI-utvikling
Arrangør: Kantega AS, IKT-Norge
Er vi bevisste på risikoen når tek-gigantene bygger språkmodeller vi kan bli avhengige av? Hvilke utfordringer og muligheter ser norske teknologibedrifter når utenlandske aktører utvikler språkmodeller vi ikke har kontroll på? Og hvordan sikrer vi norske virksomheter og utdanningsinstitusjoner tilgang til norske språkmodeller? Ellen Strålberg, senior prosjektleder i Teknologirådet, deltar i paneldiskusjon om hvorvidt og hvorfor Norge trenger egne språkmodeller.
Sted: Castelle
15.00-15.50: Neste trekk for generativ KI i offentlig sektor
Arrangør: GoforIT, Amazon Web Services, Google Norge, Bouvet
Teknologisk utvikling må skje på menneskenes og naturens premisser. Bærekraftig bruk av generativ KI er både en forutsetning og en nøtt i EUs “Twin transition”. Tore Tennøe, direktør for Teknologirådet, deltar i paneldiskusjon med politikere, offentlig sektor og industri om hva som hindrer offentlig sektor i å utløse potensialet i KI, og hva vi trenger.
Sted: Annen Etage
Tirsdag 13. august
9.00-9.45: Din neste kollega er en AI
Arrangør: Delta, 6 Hour
Frokostdebatt om fremtidens arbeidsliv hvor AI ikke bare er et verktøy, men en aktiv deltaker. Teknologirådet og AI-implementeringsselskapet 6 Hour vil dele sine innsikter om de transformative effektene AI vil ha på våre jobber og samarbeid. Vi står på terskelen til en ny æra hvor vi ikke bare arbeider med maskiner, men samarbeider med AI som om de var menneskelige kolleger. Prosjektleder Jonas Engestøl Wettre deltar fra Teknologirådet.
Sted: Madam Reiersen
10.15-11.00: Kunstig intelligens som motor for industriell utvikling og omstilling
Arrangør: Universitetet i Sørøst-Norge (USN)
Har Norge det som trengs for å utnytte fortrinnene i kappløpet om kunstig intelligens? Er regjeringens strategier og investeringer i forskning og utvikling tilstrekkelige for å vedlikeholde og styrke konkurransefortrinnet vårt? Hvordan kan norsk industri akselerere bruken av kunstig intelligens for å holde tritt med internasjonale konkurrenter? Tore Tennøe, direktør for Teknologirådet, deltar i paneldiskusjonen.
Sted: Ishavsskuta Berntine ved Hotel Tyholmen. Møtet strømmes også på nett.
10.30-11.30: Kan kunstig intelligens brukt på helsedata hjelpe oss i tilpasning av tjenestene til de eldre?
Det blir stadig flere eldre, samtidig som tilgangen til helsepersonell er begrenset. I Agder testes det ut om tilgjengelige helsedata kan brukes til å forutse hvilke eldre som blir storforbrukere av helsetjenester, slik at kommuner og sykehus kan gi bedre behandling til befolkningen. Ellen Strålberg, senior prosjektleder i Teknologirådet, deltar i paneldiskusjon om hvordan vi kan bruke helsedata til å målrette og tilpasse tjenestene.
Sted: Arendal bibliotek, Auditoriet
Onsdag 14. august
10.00-11.15: Hva skal vi gjøre med DSM og KI?
11.00-12.00: Kunstig intelligens i kraftmarkedet; vinningen opp i spinningen?
Arrangør: Elmera Group, Bouvet
Datasentre bruker enorme mengder kraft, og en rapport fra Schneider Electric viser at datasentrene vil øke sitt energiforbruk med 26–36% årlig som en konsekvens av KI bruk. Valg av teknologi og optimering av data kan reduserer energibruken for å skape en lønnsom og bærekraftig vekst. Forvalter vi ressursene riktig når vi digitaliserer og utvikler KI løsninger? Er det greit å bruke store mengder med energi på å leke oss med KI-bilder eller bør energien heller brukes til å fremme det grønne skiftet? Senior prosjektleder Tonje Nerby i Teknologirådet deltar i paneldiskusjonen.
Sted: M/S Sandnes
15.00-15.45: Supervalgåret 2024 – hva er status etter halvkjørt løp?
Arrangør: FNs Utviklingsprogram (UNDP)
2024 er et år for historiebøkene. I over 70 land skal over 2,8 milliarder mennesker få muligheten til å avlegge sin stemme i politiske valg, inkludert i store land som Indonesia, India og USA. Samtidig foregår det noe som kan ryste grunnvollene i demokratiet: Generativ kunstig intelligens (KI) blir stadig mer tilgjengelig og tilstedeværende i våre samfunn. Noe som vil være en «gamechanger» for demokratiet. Halvveis inn i “Supervalgåret” – hvordan har det gått? Hanne Sofie Lindahl, senior prosjektleder i Teknologirådet, deltar i paneldiskusjonen.
Sted: GRID-Arendal
Torsdag 15. august
12.00-13.30: Kunstig intelligens – miljøversting eller løsningen?
Arrangør: UiO, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, SINTEF Digital
Den enorme satsingen og utviklingen innen kunstig intelligens tvinger fram en diskusjon om miljøbelastningen ved bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Digital og grønn omstilling må skje i tett samspill. Energi- og vannforbruket øker i takt med teknologiutviklingen. Samtidig er digitale teknologier en forutsetning for å løse klima- og naturkrisen. Vi trenger grønn informatikk, forskning og utvikling av IKT som muliggjør det grønne skiftet. Senior prosjektleder Tonje Nerby i Teknologirådet deltar i paneldiskusjon.
Sted: Vitensenteret, Amfi