Den 23. juni gjennomførte Teknologirådet et nettmøte om den nye bølgen av kunstig intelligens og EUs Artificial Intelligence Act. Opptak fra møtet kan du se nedenfor:

Kunstig intelligens blir stadig kraftigere og enklere å bruke, og alt fra søkemotorer og nettlesere til Microsoft Word utstyres med teknologien. ChatGPT nådde 100 millioner brukere på to måneder, og ble tidenes raskest voksende digitale tjeneste. Teknologirådet presenterer det store bildet – og viser de viktigste mulighetene og utfordringene med utviklingen.

Samtidig forsøker EU å regulere kunstig intelligens, noe Teknologirådet har oppsummert i et nytt notat. EU-kommisjonens forslag til Artificial Intelligence Act stiller krav til kunstig intelligens etter hvor stor risiko bruken utgjør for folks rettigheter.

– Hva kan vi forvente oss fra EU, hva står det om i sluttforhandlingene, og hvilket handlingsrom gjenstår for norske politikere? Det fikk vi en sentral spiller i EU-forhandlingene og en forsker fra UiO til å forklare oss, fulgt av politisk debatt.

 

Program:

  • Den nye bølgen av kunstig intelligens
    Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet
  • Artificial Intelligence Act og Norges handlingsrom
    Mona Naomi Lintvedt, stipendiat ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo, og medlem av Teknologirådets ekspertgruppe for generativ kunstig intelligens
  • What is at stake in the final negotiations?
    Kai Zenner, Head of Office & Digital Policy Advisor for MEP Axel Voss (European People’s Party), og sentral i forhandlingene i EU-parlamentet om AI Act.
  • Politisk diskusjon og spørsmål
    • Andreas Sjalg Unneland (SV), stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen
    • Alfred Bjørlo (V), stortingsrepresentant og medlem av næringskomiteen
    • Shahzad Rana (H), sentralstyremedlem i Høyre og medlem av Høyres ekspertutvalg for kunstig intelligens

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrevet vårt får du med deg det siste innen teknologiutvikling