Kroppsnær teknologi, big data og 3D-printing er sikre kort i listene over tekno-trender for 2014.

Her er en oversikt over hva tekno-guruene mener vil prege 2014:

Juniper
Smarte byer topper analyseselskapet Junipers 10 trender for neste år: En haug med sensorer og apper vil koble sammen transport, helsemålinger, lyssetting og miljødata på helt nye måter. Mobilen vil bli mer oppmerksom på omgivelsene og gi oss løpende råd. Samtidig vil vi koble opp kroppen ved hjelp av kroppsnær teknologi. Dessuten vil mobilen endelig bli den nye lommeboka.

IEEE Computer Society
Blant de ti spådommene for 2014 er at vi går fra store data til ekstreme data, at «the Revolution will be 3D», og at vi får stadig tettere integrasjon og koordinering av internettverden og den virkelige verden.

Forbes
Forbes tror at biometri vil bre om seg i 2014, slik vi har sett med iPhone 5S, som ble lansert i høst. Tommelfingeren blir det nye passordet, nøkkelen til heimen og kanskje også lommeboka på butikken. Forbes’ tekno-guru heller litt kaldt vann i Google glass, og spår at denne mye hypede dingsen vil være i ”vente-og-se-modus” også neste år.

The Wired
Vier en hel spesialutgave av magasinet til trendene vi må kjenne til i 2014. Mye spennende lesning, om alt fra medier og livsstil til medisin og politikk. For deg som har dårlig tid, anbefaler vi oppsummeringen Digital Intelligence Today har gjort av Wireds 52 trender.

Gartner
Smarte maskiner er vårt favorittrend fra Gartner. Megatrender som big data, tingenes internett og at stadig kraftigere computere nå kan forstå naturlig språk, endrer maskinenes samhandling med oss mennesker. Gartner snakker om ”movers” (som Google-bilen og Tesla selvkjørende bil), ”doers” (som roboten Baxter) og ”sages” (som Siri, Google Now  og IBMs Watson).

Yahoo
Yahoo satser på forsterket virkelighet – ”augmented reality” – som en trend for neste år: Bygningsarbeidere som ser det ferdige bygget projisert over reisverket, eller kanskje vi kan se hvordan klærne passer uten å gå inn i trange og overbelyste prøverom?

World Economic Forum
WEF har som alltid en interessante liste om samfunnsutvikling og teknologi. De er generelt mer bekymret enn de rene tekno-listene. For 2014 fremheves blant annet økende cyber-trusler knyttet til nettskyen og tingenes internett. De peker også på feilinformasjon på nettet som en trend – for eksempel utpekingen av en uskyldig student som en av terroristene bak Boston-bombene.

Forbes
Fremtiden er mobil, ifølge Forbes, her finner du syv punkter om hvorfor.

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrevet vårt får du med deg det siste innen teknologiutvikling