Hopp over innholdet

Opptak av frokostseminar om overvåkningsøkonomien

Artikkelen tilhører Kunstig intelligens, postet 28. jan 2016

Adele Johannessen
KONTAKTPERSON:

Adele Johannessen

Teknologirådet og Datatilsynet holdt 28. januar et seminar om overvåkningsøkonomien. Opptaket av seminaret kan du se her.

Teknologirådet og Datatilsynet inviterete til frokostseminar om overvåkningsøkonomien på den internasjonale personverndagen 28. januar.

Seminaret var fulltegnet lang tid i forveien, og for dem som ikke kunne være til stede, ble arrangementet overført direkte på nett, og opptakene er tilgjengelige også i ettertid.

Se opptaket av innleggene og paneldiskusjonen her

Programmet:

  • Overvåkningsøkonomien. Hva betyr den for oss og hvor er vi på vei?
    Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet
  • Hvem ser deg på nett? Vi forklarer hva som skjer med personopplysninger på nett, og legger fram tall som viser hva nordmenn mener om temaet.
    Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet.
  • Samtale med panelet og spørsmål fra salen om kjøp og salg av personopplysninger, EUs nye personvernforordning og Safe Harbour. I panelet er statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ingvild Næss i Schibsted, Erik Kristiansen i MediaCom, og Bjørn Erik Thon. Tore Tennøe leder diskusjonen.

 

 

LES OGSÅ

Fire punkt du må ha på plass før du set i gang med kunstig intelligens

Kunstig intelligente maskinar kan vera god hjelp for deg i kvardagen. Men visste du at dei kan bli opplærte til å bli fordomsfulle? Les meir og sjå opptak frå vårt opne møte.

Les hele saken »

Se opptak av åpent møte om lærende maskiner i offentlig sektor

I Storbritannia oppfordres offentlig ansatte til å teste ut kunstig intelligens. Vi inviterte to briter til å fortelle hva som skjer der, og en professor som leder et spennende norsk forskningsprosjekt.

Les hele saken »

Kronikk: Når den svarte boksen sier nei

Intelligente maskiner kan bestemme om vi skal få banklån eller trygd. Da skylder den svarte boksen oss en forklaring.

Les hele saken »