Hopp over innholdet

Opptak av frokostseminar om overvåkningsøkonomien

Artikkelen tilhører Kunstig intelligens, postet 28. jan 2016

Adele Johannessen
KONTAKTPERSON:

Adele Johannessen

Teknologirådet og Datatilsynet holdt 28. januar et seminar om overvåkningsøkonomien. Opptaket av seminaret kan du se her.

Teknologirådet og Datatilsynet inviterete til frokostseminar om overvåkningsøkonomien på den internasjonale personverndagen 28. januar.

Seminaret var fulltegnet lang tid i forveien, og for dem som ikke kunne være til stede, ble arrangementet overført direkte på nett, og opptakene er tilgjengelige også i ettertid.

Se opptaket av innleggene og paneldiskusjonen her

Programmet:

  • Overvåkningsøkonomien. Hva betyr den for oss og hvor er vi på vei?
    Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet
  • Hvem ser deg på nett? Vi forklarer hva som skjer med personopplysninger på nett, og legger fram tall som viser hva nordmenn mener om temaet.
    Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet.
  • Samtale med panelet og spørsmål fra salen om kjøp og salg av personopplysninger, EUs nye personvernforordning og Safe Harbour. I panelet er statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ingvild Næss i Schibsted, Erik Kristiansen i MediaCom, og Bjørn Erik Thon. Tore Tennøe leder diskusjonen.

 

 

LES OGSÅ

Åpent møte om Ruters førerløse busser

Den 12. oktober kan du høre mer om hvordan det blir å sitte på med en sjåførløs buss i Oslos gater, og hvordan bussene vil fungere.

Les hele saken »

Nasjonal transportplan og førerløse biler

Mandag 19. juni skal Nasjonal Transportplan 2018 – 2029 vedtas av Stortinget. Teknologirådet mener det bør prøves ut hvordan førerløs teknologi kan løse trafikkproblemene som folkevekst i byene vil gi.

Les hele saken »

Kunstig intelligens i velferdsstaten

Kunstig intelligens vil påvirke helsa, jobben, skolen – og makta.

Les hele saken »