Datatilsynet og Teknologirådet markerte også i år den internasjonale personverndagen den 28. januar med et åpent møte med innlegg og debatt – denne gangen på nett.

Du kan se opptak av møtet på Vimeo. 

2020 var et tungt år for mange, men nå er håpet at vaksiner kan få oss på bena igjen. Vaksinepass blir antakelig nødvendig for å slippe innreisekarantene i Europa, men kan også ha mange andre bruksområder: Kan man kreve det for å gå på treningssenter eller på jobb? Og hvordan kan vi unngå en normalisering av helseovervåkning?

Smittesporing er også avgjørende for å få kontroll på koronapandemien, og mange land har utviklet apper som bruker smarttelefonens innebygde muligheter for sporing. I Norge måtte myndighetene av personvernhensyn trekke tilbake appen Smittestopp, og lanserte før jul en ny versjon. Har digital smittesporing god nok effekt til at det veier opp for hvor inngripende det er? Og kan løsningen bli tatt i bruk også til andre formål?

Program  

 • De viktigste trendene for personvernet i 2021
  Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet
 • Digital smittesporing – den første store testen for personvernforordningen GDPR
  Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet
 • Den digitale innsatsen i en helsekrise – erfaringer fra Danmark
  André Rogaczewski, CEO i Netcompany
 • Vaksinepass – veien til gjenåpning?
  Tore Tennøe
 • Paneldiskusjon med stortingsrepresentantene Solveig Schytz (V) og Ingvild Kjerkol (Ap), Gun Peggy Knudsen, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet, og Bjørn Erik Thon, ledet av Tore Tennøe.

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrevet vårt får du med deg det siste innen teknologiutvikling